Vinaora Nivo Slider 3.x

DE BAND

Grietje van der Veen

b grietjeHistory
Zong en playbackte als kind altijd en overal. Kwam op achttiende terecht in een kroeg waar ze karaoke ging zingen. De barman was onder de indruk, zat toevallig in een band en kon dus wel een zangeres gebruiken. De stoute schoenen aangetrokken en begonnen met zingen in deze band. Later met de gitarist meegegaan naar een andere band, Second Life, waar het ‘echte werk’ begon. Wist tot dan toe niet hoe groot Friesland eigenlijk was! Vele optredens gedaan en erg veel geleerd. Helaas stopte de band in 2006. Later nog in bands gezongen als Voodoo, Mary & The en samen met Miriam in Forward. Kwam in 2013 samen met Miriam terecht bij Vreemdt.

Highlights
Optreden in een super grote feesttent op Ameland voor zo’n 2000 mensen, optreden bij de Sneekweek en een radio-optreden.

Bad vibes
Gauw weer vergeten…

Favorites/inspirations
Beth Hart, Anouk and many more!

Stuff
Microfoon

Miriam van der Veen

b miriam v2

History
Kwam in 2013 samen met schoonzusje Grietje bij de band. Stond als kind al uitentreuren op te treden voor familie en won vele playbackshows (vooral als Madonna). Na jarenlang karaokebars aflopen en zingend achter de bar te hebben gestaan, maakte ze de stap naar zingen met muziekband op bruiloften en in kroegen. Tot Grietje haar het echte werk aanbood: een plek in coverband Forward. Na een tijdje kwam de gezamenlijke overstap naar Vreemdt. Sinds 2016 ook frontvrouw van Las Bandidas.

Highlights
Feesttent in eigen dorp platspelen!
Het nummer Spraakwater opnemen voor Serious Request met vele Friese muzikanten.

Bad vibes
Bij gebrek aan chillruimte in de stromende regen in de kofferbak van de drummer wachten tot je op mag. Stiekem toch ook wel weer gezellig!

Favorites/inspirations
Janis Joplin, Etta James, Amy Winehouse, Beth Hart, Elvis Presley, Kenny Rogers

Stuff
Übercoole Shure retromicrofoon, echt rock ’n roll!

Wybren Jorritsma

b wybren

History
Begon eind 1991 te spelen in een bandje. Deed zijn eerste optredens in 1992 met de vijfkoppige band Insouciance. Doordat de naam niet echt lekker bekte werd deze omgedoopt tot Knippe en Skeare, een duidelijke succesformule door de mix van covers en eigen Friese muziek. Hoogtepunt was de in 1998 opgenomen cd Ik moat dy even sjen. Vanwege de nodige wisselingen is de nadruk meer covers gaan liggen en kreeg de band de naam Basic. Na vijftien jaar, met vele memorabele optredens en evenementen, viel op zeker moment helaas het doek voor de band.
Startte daarna in 2007 Smûk, opnieuw een band die eigen Friestalige muziek maakte. Ook deze band kon een cd opnemen, Stoarje. Dit was in 2009. Helaas stopte de band in 2010 door de “zogenaamde” verschillende muzikale inzichten.
Uiteindelijk kwam Vreemdt op het pad, namelijk in oktober 2010. Nog steeds met veel plezier. Kon echter in november 2012 coverband Alice’s Farm compleet maken. Was erg leuk en gezellig, maar in januari 2016 was de rek er een beetje uit en is de band gestopt. 
Werd in april 2016 gevraagd, om mee te spelen met Klaailûd op een bruiloft. Mocht blijven.

Highlights 
Veel toffe optredens, zoals in de Amsterdam Arena, op Aaipop, festivals, dorpsfeesten, trouwerijen et cetera.
Legendarische uitspraak: Hoe heten jullie eigenlijk, Marshall…

Bad vibes
Probeer ik te vermijden.

Favorites/inspirations
Alter Bridge, Muse, Led Zeppelin, Nightwish, Gary Moore, Saybia

Stuff
Maybach Lester Havanna Tobacco 58 Aged / Framus Camarillo Custom Turquoise Transparent High Polish / Peavey EVH Wolfgang Standard Transparent Purple / Kemper Profiler Rack + Remote / Smooth Hound Innovations - Classic Wireless Guitar System / MeloAudio EXP-001 Foot Wah&Volume Expression Pedals  / Yamaha DXR 10 actieve luidspreker

Bart Koet

band bart koet

Info volgt

 

Bart van Overveld

b bart

History
Kwam in november 2014 bij de band. Speelt sinds zijn vijftiende in cover- en eigennummerbands: Different Age (ouwe rock), Taxfree (allround), Melancoholics (breekbaar maar ook rauw), Boffe (allround, maar pittig), Curv2Curl (stevige eigen pop-rock), Good Morning Spider (post-rock), Dirty Boots (allround). Kreeg eerste bas in de brugklas: een SG-vormige Ibanez. 

Highlights
Spelen voor publiek. Het vormt een spannende mix van zenuwen en exhibitionisme.

Bad vibes
Kroeggevecht na aller- allereerste optreden ooit.

Favorites / inspiration
Jetty en de kinderen. Vier snaren. The Tragically Hip / Smashing Pumpkins / Pixies / RHCP / Mick Karn / John Taylor / Flea et cetera.

Gear
G&L JB surf green (2018), Squier precision bass (Japan, 1990), Yamaha BB1100SF (Taiwan, 1986/7), Markbass CMB 102P, Boss chromatic stage tuner TU-2, Source Audio After Shock bass distortion, Jantar elektrische gitaar (Tsjechië).

Johannes Bloem

b johan

History
Begon met drummen bij drumband Holwerd (1986) die later fuseerde met Marrum (2002). Begon als snare-drummer, later op de basdrum. Vanaf 1988 een aantal jaar drumles gehad op een drumstel. Begon in 2004 met eerste band Powerrage (rock/ metal). Stapte in 2008 over naar pop/rock-band Vreemdt, tot op de dag van vandaag. Favoriete nummer: Liquido van Narcotic.

Gear
Sonor (black) Sonic plus,  Symbals van Zildjian: zbt.14" hh, 15/16 " crash, 20" ride, 16"china, Mapex Janus kick-pedaal

Favorites/inspiration
Slagerij van Kampen, Cesar Zuiderwijk, Phillip Collins, De films: Drumline (hoofdrolspeler doet mij denken aan mezelf) en School of Rock

Music
Iron maiden, Muse, Metallica, God Smack, Queen

AGENDA

Zaterdag 1 februari 2020 - 20.00 - SDG gaat Vreemdt - MFC De Beijer Rinsumageest

 

REPERTOIRE

Hieronder een kleine selectie, uit ons repertoire :

AC/DC - Whole lotta Rosie
Alanis Morissette – Crazy
Anouk - Good God / Modern world
Beth Hart / Barry Hay - I don't wanna be
Bette Midler - The Rose
Coldplay - Trouble
Creedence Clearwater Revival - Fortunate son
Elle King - Ex's & Oh's
Foo Fighters - The pretender
Go Back To The Zoo - Electric
Imelda May - Tainted love
Jett Rebel - Louise
Keane - Somewhere only we know
Krezip - You can say
Liquido - Narcotic
Loïs Lane - Tonight
Mando Diao - Dance with somebody
Muse – Feeling good / Psycho
Neon Trees - Animal
Oli Brown - No diggity
Red Hot Chili Peppers - Dani California
Status Quo - Rockin' all over the world
The Dandy Warhols - Bohemian like you
The Monkees - I'm a believer
The Romantics - What I like about you
The White Stripes / Ben L’Oncle Soul - Seven nation army
Waylon - Wicked way
Wild Cherry - Play that funky music
80's medley
90's medley

AUDIO/VIDEO

FOTO'S

CONTACT

 

 

 

 Voor informatie en boekingen kun je contact opnemen met:

vreemdt1803Contactpersoon - Bart van Overveld
T: 0511 842 275   M: 06 4030 8037   E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Misschien wel een beetje vreemdt, maar...
©2020, Vreemdt.